Ett mycket gott recept så här en söndag...
I förra veckan åt jag och Markus en sån underbart god middag. Jag tog receptet från tidningen "Buffé" (nr. 2 feb), och jag tänkte nu dela med mig av detta recept. Tyvärr tog jag inte kort på den underbara middagen, men ni för föreställa er.
Börja med potatisen:
Sätt ugnen på 225 grader. Smält lite smör i en kastrull. Skala potatis, och dela dem på längden, och är det stora potatisar kan de delas tre gånger. Pensla in potatisarna med det smälta smöret, lägg i ugnssäker form och sätt in i ugnen. Där ska de vara tills de att de blir mjuka, cirka 30 minuter kanske (beror ju på hur stora skivor du gjort). När de är mjuka, ta då ut dem, salta och peppra och strö riven ost på dem. In i ungen igen och låt osten smälta och bli lite brun. Klara.
Under tiden gör du pannpiffar. (Vi har säkert alla vårat sätt att göra pannbiffar på, så jag skriver inte här hur jag gjorde). Men låt dem bara stekas cirka 2 minuter på varje sida, sen tar du av dem och lägger dem åt sidan.
Nu är det dags för den underbara tomat och lökskyn:
2 gula lökar
2 tomater
2 tsk farinsocker
2 msk kalvfond
3 dl vatten
Skala och och skär löken i ringar. Skär tomaterna i grova tärningar. Bryn löken i lite smör i cirka 2 minuter eller tills de får lite färg (i samma stekpanna du precis använt till pannbiffarna). Tillsätt socker och låt det karamellisera i någon minut. Tillsätt fond, vatten, tomater, salt och peppar. Låt koka ihop i ca 4 minuter. Lägg sen ner biffarna i skyn, och sjud under lock i cirka 10 minuter eller tills biffarna är klara.
Sen är det bara att njuta, och det kommer ni säkert att göra!!! Mmm jummi!
Mmm..vad gott det lät!Kanske vore nåt för lille
Fabian
Nu ses vi snart:-)KRAM
Japp, nu ses vi snart, det ser jag fram emot! :)